Noname_poster

VOOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN MET:

Pers, Promotie en Publiciteit:
Peter de Haan
T + 31 (0) 650 643 916
E-mail:

Persberichten:

Persbericht 7

Opvallend veel belangstelling voor film Sneekweek in buitenland

Tijdens de 66e editie van het Berlin International Filmfestival, is opvallend veel belangstelling getoond voor de slasher/thriller SNEEKWEEK. Afgelopen week is de film maar liefst 14 keer aangekocht door verschillende landen, waaronder Japan, Korea en Duitsland. Het komt weinig voor dat in zo’n korte periode na een festival, een Nederlandse film zo vaak wordt verkocht. De belangstelling is groot en gesprekken over meerdere verkopen worden momenteel gevoerd.

Producent Klaas de Jong kan dit succes wel verklaren: “Een thriller/horror met comedyelementen, of zoals sommige mensen het een slasher noemen, is een wereldwijde niche markt. De aanhangers van dit genre zijn vaak fanatiek en hebben hun eigen festivals.”

Persbericht 6

Film SNEEKWEEK krijgt ook 12+ versie

De nieuwe Nederlandse thriller Sneekweek draait vanaf volgende week in twee versies in de bioscoop. De oorspronkelijke film is geschikt voor 16 jaar en ouder, maar een door de regisseur aangepaste versie krijgt een kijkwijzer keuring van 12 jaar. Dat maakte Ferry Doedens zojuist in het RTL4 programma Koffietijd bekend.

Sinds gisteren draait de film in de bioscopen en de grote vraag aan de kassa’s van tieners en fans onder de 16 jaar vraagt om een aangepaste versie. De film blijft net zo spannend, maar in sommige scenes zijn de camerastandpunten vervangen, waardoor ook deze tienerdoelgroep de film kan gaan zien.

Over de film:
SNEEKWEEK is een sexy thriller met een knipoog die draait om zes studenten – 3 meiden, 3 jongens – die los willen gaan tijdens Sneekweek. Maar de week zeilen en wilde feesten begint al met een mysterie: wie heeft de gigantische villa voor hen geregeld? Is het hun stille nieuwe huisgenoot, met wie ze een heftig geheim uit het verleden delen? Who cares; het feest kan beginnen! Maar als Merel (Carolien Spoor) heftige nachtmerries krijgt, gemaskerde figuren ziet rond de villa en één van haar vrienden door een combinatie van medicijnen bizarre bijwerkingen krijgt, verandert de vakantie in een gruwelijke nachtmerrie…

Persbericht 5

Sneekweek trailer massaal bekeken

Binnen een week is de trailer van de sexy Nederlandse thriller SNEEKWEEK tot een Nederlandse recordhoogte van ruim 270.000 views gestegen. Het is het opmerkelijk hoge totaal aan views op Youtube, Facebook en filmpartner Dumpert, los van de kijkers van RTL Boulevard waar de trailer haar primeur beleefde en bioscooppubliek. Dutch FilmWorks brengt de thriller van regisseur Martijn Heijne en producent Klaas de Jong (TOSCAANSE BRUILOFT, MICHIEL DE RUYTER) op 21 januari groots uit in de Nederlandse bioscopen. In de film krijgen zes jongeren, die een wilde vakantie vieren tijdens de Sneekweek, te maken met een gestoorde moordenaar die het op hen allemaal voorzien lijkt te hebben.

De film haakt speels in op de populaire Sneekweek en de cast is ingevuld door onder anderen Carolien Spoor (HOMIES), Jelle de Jong (‘Dokter Deen’), Yootha Wong-Loi-Sing (HOE DUUR WAS DE SUIKER), Marly van der Velden, Ferry Doedens (beiden GTST), Kimberly Klaver (VERLIEFD OP IBIZA), Diederik Ebbinge (TOSCAANSE BRUILOFT) en Frank Lammers (MICHIEL DE RUYTER). Ook Holly Brood en de bekende vlogger Furtjuh (Rutger Vink) spelen rollen in de niet al te serieuze film die zich afspeelt rondom de bekende Friese zomerfeesten.

Over Sneekweek:
Sneekweek is een sexy thriller met een knipoog die draait om zes studenten – 3 meiden, 3 jongens – die los willen gaan tijdens Sneekweek. Maar de week zeilen en wilde feesten begint al met een mysterie: wie heeft de gigantische villa voor hen geregeld? Is het hun stille nieuwe huisgenoot, met wie ze een heftig geheim uit het verleden delen? Who cares; het feest kan beginnen! Maar als Merel (Carolien Spoor) heftige nachtmerries krijgt, gemaskerde figuren ziet rond de villa en één van haar vrienden door een combinatie van medicijnen bizarre bijwerkingen krijgt, verandert de vakantieweek in een gruwelijke nachtmerrie…

SNEEKWEEK is geproduceerd door Klaas de Jong en Bernard Tulp van FarmHouse TV & film produksje.

Persbericht 4

Sneekweek wordt uitgebracht door Dutch Filmworks

Dutch FilmWorks neemt de distributie van SNEEKWEEK over, de film van Martijn Heijne die door het faillissement van A-Film even dakloos was. De opnames van SNEEKWEEK zijn inmiddels achter de rug en de releasedatum is vastgesteld op 21 januari 2016. Producent Klaas de Jong, bekend van recente succesfilms als TOSCAANSE BRUILOFT en MICHIEL DE RUYTER, tekende eerder deze week de overeenkomst. Het is de eerste keer dat hij samenwerkt met Dutch FilmWorks, dat dit jaar al diverse grote Nederlandse films uitbracht als DE ONTSNAPPING, SCHONE HANDEN en later dit jaar MANNENHARTEN 2 gepland heeft.

De film haakt speels in op de populaire Sneekweek en de cast is ingevuld door onder anderen Carolien Spoor (HOMIES), Jelle de Jong (‘Dokter Deen’), Yootha Wong-Loi-Sing (HOE DUUR WAS DE SUIKER), Marly van der Velden, Ferry Doedens (beiden GTST), Kimberly Klaver (VERLIEFD OP IBIZA), Diederik Ebbinge (TOSCAANSE BRUILOFT) en Frank Lammers (MICHIEL DE RUYTER). Ook Holly Brood en de bekende vlogger Furtjuh (Rutger Vink) spelen rollen in de niet al te serieuze film die zich afspeelt rondom de bekende Friese zomerfeesten.

Persbericht 3

Officiële start filmopnames thriller/komedie Sneekweek

Vrijdag 14 augustus starten de setopnames van de sexy thriller/komedie SNEEKWEEK. De gehele cast, bestaande uit Carolien Spoor, Jelle de Jong, Jord Knotter, Holly Brood, Yootha-Wong-Loi-Sing, Jonas De Vuyst, Kimberly Klaver, David Lucieer, Sanne Langelaar, Diederik Ebbinge, Frank Lammers, Ferry Doedens, Marly van der Velden en de populaire vlogger Rutger Vink is de komende weken aanwezig in Sneek en omgeving. De opnames duren tot eind september. Tijdens het officiële zeilevenement Sneekweek dat vorige week plaatsvond, zijn al opnames gedraaid. SNEEKWEEK draait begin 2016 in de bioscopen.

Persbericht 2

Rode loper midden op het Sneekermeer voor de spectaculaire castpresentatie – De volledige cast met veel bekende sterren en verrassende nieuwkomers wordt 8 juli in Sneek gepresenteerd.

Op woensdag 8 juli wordt de rode loper uitgerold midden op het Sneekermeer voor de cast van de film SNEEKWEEK. De volledige cast van de film wordt die dag bekend gemaakt. Sanne Langelaar zal over de rode loper schrijden, ditmaal niet geflankeerd door Frank Lammers, die overigens wel een kleine rol in de film heeft, evenals Marly van der Velden. Marly en Frank zijn deze dag niet van de partij. De overige acteurs, bekende sterren en verrassende nieuwkomers, worden deze dag op unieke wijze aan de Nederlandse pers voorgesteld.

In augustus, tijdens de Sneekweek, starten de opnames van de broeierige sexy bioscoopfilm SNEEKWEEK. De film wordt geregisseerd door Martijn Heijne, die in 2011 succesvol afstudeerde aan de Nederlandse Filmacademie te Amsterdam. De film speelt zich af in de arena van de Sneekweek, het watersportevenement dat dit jaar van 1 t/m 6 augustus voor de 80ste keer in het Friese Sneek plaatsvindt en honderdduizenden bezoekers trekt.

De film wordt vanuit het productiehuis Farmhouse Film geproduceerd door Klaas de Jong met Bernard Tulp als gedelegeerd producent. Eerder werkten zij succesvol samen bij de films Michiel de Ruyter, Toscaanse Bruiloft en Verliefd op Ibiza. Het scenario is van Alex van Galen met voorontwikkeling van Lars Boom. Samen schreven ze ook het scenario van Michiel de Ruyter. De verwachte bioscooprelease is voorjaar 2016. De film wordt gedistribueerd door A-Film Benelux.

Met deze film maakt Martijn Heijne als regisseur zijn speelfilmdebuut. Na zijn afstuderen deed hij veel ervaring op vanuit zijn bedrijf Visionary Productions als regisseur van commercials, het regisseren van TV-series zoals Love Hurts en Lesbos, als second unit director van Johan Nijenhuis bij de film Bennie Stout en als assistent van Roel Reiné bij zijn Amerikaanse film Death Race Inferno. Met zijn zeer uiteenlopende kwaliteiten en eigen stijl is hij de aangewezen persoon voor dit specifieke genre, dat met name in Amerika zeer populair is.

Persbericht 1

Pre-production in volle gang; start filmopnames in augustus tijdens de 80ste Sneekweek

Begin augustus, tijdens de Sneekweek, starten de opnames van de broeierige sexy thriller-comedy SNEEKWEEK. De film wordt geregisseerd door Martijn Heijne, die in 2011 succesvol afstudeerde aan de Nederlandse Filmacademie te Amsterdam. De film speelt zich af in de arena van de Sneekweek, het watersportevenement dat dit jaar van 1 t/m 6 augustus voor de 80ste keer in het Friese Sneek plaatsvindt en honderdduizenden bezoekers trekt.

De film wordt vanuit het productiehuis Farmhouse Film geproduceerd door Klaas de Jong met Bernard Tulp als gedelegeerd producent. Eerder werkten zij succesvol samen bij de films Michiel de Ruyter, Toscaanse Bruiloft en Verliefd op Ibiza. Het scenario is van Alex van Galen met voorontwikkeling van Lars Boom. Samen schreven ze ook het scenario van Michiel de Ruyter. Binnenkort wordt de cast bekendgemaakt. De verwachte bioscooprelease is voorjaar 2016. De film wordt gedistribueerd door A-Film Benelux.

Met deze film maakt Martijn Heijne als regisseur zijn speelfilmdebuut. Na zijn afstuderen deed hij veel ervaring op vanuit zijn bedrijf Visionary Productions als regisseur van commercials, het regisseren van TV-series zoals Love Hurts en Lesbos, als second unit director van Johan Nijenhuis bij de film Bennie Stout en als assistent van Roel Reiné bij zijn meest recente Amerikaanse films Death Race Inferno en Son of Scarface. Met zijn zeer uiteenlopende kwaliteiten en eigen stijl is hij de aangewezen persoon voor dit specifieke genre, dat met name in Amerika zeer populair is.

Het verhaal SNEEKWEEK (thriller-comedy)
Zes bevriende studenten komen naar de Sneekweek om te genieten van het onbekommerde feest- en zeilfestijn, maar worden vanaf de eerste nacht geteisterd door een psychopaat. Al snel blijkt dat de vrienden een geheim met zich meedragen. Hun belager zal niet rusten voordat de waarheid boven water komt en hij wraak heeft genomen op alle daders, waarbij de een na de ander gruwelijk aan zijn einde zal moeten komen. De spanning wordt ondraaglijk als een aantal van de vrienden door een foute mix van ADHD-pillen en antidepressiva zelf ook vreemd gedrag begint te vertonen…