Noname_poster
Klaas_110521-_0016__5__xl_m_m

Klaas de Jong : Producent

Klaas de Jong heeft al meerdere succesvolle bioscoopfilms op zijn naam staan, waaronder Toscaanse Bruiloft, Verliefd op Ibiza, Penny’s Shadow, De hel van ‘63, Bennie Stout en De Scheepsjongens van Bontekoe en de recente succesvolle film Michiel de Ruyter.
Klaas is de man achter de schermen. Hij ontwikkelt een project vanaf het idee tot en met de (internationale) verkoop van het eindproduct, namelijk de film. Zo is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van het script, het samenbrengen van de juiste mensen, het bijeenbrengen van de financiering tot en met de budgetbewaking en de marketing. Eén van Klaas z’n speerpunten is een zo hoog mogelijke productiewaarde bij een relatief beperkt budget. Voordat hij actief werd met het produceren van speelfilms was hij impresario, manager van artiesten en producent van grote muziekevenementen.

Schermafbeelding_2015-04-22_om_11

Martijn Heijne : Regisseur

Met deze film maakt Martijn Heijne als regisseur zijn speelfilmdebuut. Na zijn afstuderen deed hij veel ervaring op vanuit zijn bedrijf Visionary Productions als regisseur van commercials, het regisseren van TV-series zoals Love Hurts en Lesbos, als second unit director van Johan Nijenhuis bij de film Bennie Stout en als assistent van Roel Reiné bij onder andere zijn Amerikaanse film Death Race Inferno. Met zijn zeer uiteenlopende kwaliteiten en eigen stijl is hij de aangewezen persoon voor dit specifieke genre, dat met name in Amerika zeer populair is.

_dsc9615_m_m

Bernard Tulp : Gedelegeerd producent

Bernard Tulp is sinds jaren werkzaam als productiemanager, line producer en gedelegeerd producent van speelfilms zoals The Discovery of Heaven, Fogbound, Ober, De Laatste Dagen van Emma Blank.
Daarnaast is hij ervaren in het produceren van grootschalige internationale evenementen, opera’s, concerten en musicals. De afgelopen 5 jaar produceerde hij samen met Klaas de Jong de bioscoopfilms Penny’s shadow, Bennie Stout en de bioscoophits Verliefd op Ibiza, Toscaanse Bruiloft en Michiel de Ruyter. Bernard is een hands on producer en gelooft niet in “het produceren van achter je bureau mentaliteit”. Als er gefilmd wordt dan is hij erbij, dat houdt communicatielijnen kort, is er grip op het proces en kan er worden bijgesprongen als dat nodig is. Daarnaast zorgt een mean and lean manier van produceren dat het budget optimaal kan worden ingezet.

Galen3_m_m

Alex van Galen : Scenarist

Alex van Galen studeerde literatuurwetenschap in Utrecht. Hij verwierf bekendheid als scenarioschrijver van tientallen succesvolle televisieseries zoals Rozengeur & Wodkalime, ‘t Zonnetje in Huis, SamSam, Onderweg Naar Morgen en de AVRO comedy We Gaan Nog Niet Naar Huis. Hij verkocht zijn filmscript Bullitz aan Hollywood. Alex is naast scenarist ook schrijver en schreef eerder het boek “Süskind”. Eerder schreef hij het scenario van de succesvolle bioscoopfilm Michiel de Ruyter.

Bas_ibiza_m_m_m_m

Bas Icke : Editor

Bas Icke (Alkmaar, 1973) studeerde af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie (1997 – 2001) in de vakrichting montage. Hij startte na de academie met monteren bij het postproductiebedrijf KAOS in Bussum en monteerde daar aan diverse programma’s en dramaseries waaronder de telefilm 15.35 Spoor 1. Deze film (regie: Tim Oliehoek) werd genomineerd voor Beste Montage op het Nederlands Film Festival in 2003. Vervolgens monteerde hij de televisieseries Meiden van de Wit en Shouf Shouf – de serie. In 2006 begon hij als freelancer, en sindsdien werkt Bas als zelfstandig editor. Sinds 2010 heeft Bas zijn eigen montageruimte gevestigd in Amsterdam. Daar monteerde hij o.a Lijn 32, Van God Los – de serie I en II, een One Night Stand en diverse trailers. Verliefd op Ibiza was zijn debuut in de bioscoop. Daarna werkte hij mee aan de Toscaanse Bruiloft. www.basicke.nl

Maarten_van_keller_xl_m_xl_m_m

Maarten van Keller : DOP

Sinds zijn afstuderen aan de NF&TVA in 1981 heeft Maarten van Keller als cameraman gewerkt aan diverse speelfilms, TV-series, documentaires en commercials. Na 2000 is hij zich voornamelijk gaan richten op speelfilms en TV-series. Met Johan Nijenhuis maakte hij Toscaanse Bruiloft, Verliefd op Ibiza, Costa!, Volle Maan en met Klaas de Jong o.a. Apenstreken met Aap, Noot, Mies en De Scheepsjongens van Bontekoe. Voor televisie was hij cameraman bij Westenwind, Shouf Shouf, Raveleijn en nog veel meer.

Ruben_m

Ruben Schwartz : Art director

Ruben en zijn team van Art Department zijn verantwoordelijk voor de decors op de set van Sneekweek. Ruben heeft aan talloze grote en minder grote producties meegewerkt en heeft daardoor een bekende en goede naam verworven als art director. Een kleine greep van titels waar Ruben als art director aan heeft meegewerkt zijn o.a.: Bennie Stout, De Hel van ’63, Verliefd op Ibiza, Dag in Dag uit, Van God Los en Toscaanse Bruiloft. Naast zijn werk als art director richt hij interieurs in en is heeft hij diverse exposities gehouden. In 2009 richtte Ruben de gallery & art school Temporar(t)y op.

Martina_m_m_m_m

Martina Fehmer : Kostuumontwerp

Martina kleedde samen met Margriet Procee de ensemblecast en de vele figuranten in Verliefd op Ibiza, Toscaanse Bruiloft en Michiel de Ruyter. Met heel veel plezier kleed zij de cast en figuranten voor de film Sneekweek. Martina werkt niet alleen voor film, maar ook voor theater, opera, commercials en televisie. Voor meer informatie, kijk op: www.martinafehmer.nl

Photo_m_m

Ingeborg van Eetvelde : Make-up artist

Ingeborg is een Belgische dame en is een kei op het gebied van grime en make-up. Zij werkte o.a. mee aan de volgende producties: Man zkt. vrouw, de serie In Vlaamse Velden, de tv serie Vlaamse Vriendinnen en de grote bioscoopfilm Michiel de Ruyter. Hier verzorgde zij samen met haar team voor de make-up van de cast en de vele figuranten.

Sneekweek_stills_reel02_01_ms Sneekweek_stills_reel03_03_ms Sneekweek_stills_reel05_05_ms
Sneekweek_stills_reel01_20_ms Sneekweek_stills_reel01_22_ms Sneekweek_stills_reel01_21_ms
_mg_4486p_ms _mg_4566p_ms _mg_4761p_ms
_mg_4626p_ms _mg_4877shopje_ms _mg_4900p_ms
_mg_4851p_ms _mg_4425p_ms Fd6_ms
_mg_4987p_ms Zeilen8_ms Fd2_ms
Zeilen12_ms _mg_4488p_ms K_steiger3_ms