Noname_poster
Carolien_spoor_m

Carolien Spoor is Merel

Carolien Spoor (Den Haag, 1987) besluit na het afronden van het Gymnasium haar studie te vervolgen aan de Toneelacademie in Maastricht, waar ze in 2011 afstudeert. In het theater is ze ondermeer te zien in River en Mountain van de Vogelfabriek, The Beatles-Here, There & Everywhere op tekst van Kees Prins en regie van Ruut Weismann en recentelijk in Gevallen van alledaagse waanzin van Toneelgroep Maastricht. Bij het grote publiek is ze vooral bekend door haar rol van Florien Fischer in Goede Tijden, Slechte Tijden (2005-2007). Daarnaast was ze o.a. te zien als Michelle de Boer in Baantjer-de film en in 2011 in Spookbeeld van BNN. Ze speelde in diverse bioscoopfilms zoals Homies van Jon Karthaus, Toscaanse Bruiloft van Johan Nijenhuis, Loft van Antoinette Beumer, Paul Verhoeven’s Steekspel, Claustrofobia van Bobby Boermans en Bloedbroeders van Arno Dierickx. Tevens in de TV-serie Lieve Celine. Haar speelfilmdebuut maakte ze als achtjarige in de film Antonia van Marleen Gorris. Ze speelt daarin de rol van Therese. De film won de Oscar voor Beste Niet Engelstalige film. (Fotocredit: Suzanne Rensink)

Jelle_de_jong_m

Jelle de Jong is Thijs

De Jong begon op negenjarige leeftijd bij Jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag en deed op jonge leeftijd al ervaring op in de musicals Kruimeltje en Oliver! Hij studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en was tijdens zijn studie onder andere te zien in de film Kameleon 2. Na zijn afstuderen speelt hij bij Het Nationale Toneel in Den Haag in o.a. De Kersentuin, Verre Vrienden en in Shakespeares Midzomernachtdroom onder regie van Theu Boermans. Op televisie was De Jong te zien in series als ‘t Spaanse Schaep, A’dam – E.V.A., Walhalla en als Robbert van Buuren, in het tweede seizoen van Dokter Deen. In 2014 speelt hij in de Nederlandse theaters in de komedie Liefde Half om Half van Alan Ayckbourn en was hij in de bioscoop te bewonderen in Toen Was Geluk Heel Gewoon-De film. In de film Michiel de Ruyter speelde hij Hans Willem Bentinck, een belangrijke adviseur van Willem III.

Jord_knotter_m

Jord Knotter is Boris

Jord Knotter werd geboren in Naarden. Op jonge leeftijd ging hij naar de jeugdtheaterschool in Amsterdam en speelde al diverse gastrollen.
In 2012 studeerde hij af aan de acteursopleiding van de toneelacademie Maastricht. Na zijn afstuderen was hij veelvuldig op TV te zien met gastrollen in Moordvrouw, Flikken Maastricht, A’dam E.V.A. 2 en Charlie.
Hij had een vaste rol in Danni Lowinski, Celblok H en Fashion Planet. Ook was hij twee jaar lang te horen als de vaste voice-over van SBS Shownieuws. Daarnaast speelde hij een aantal keer per week als alternate de rol van Erik Hazelhoff in Soldaat van Oranje de Musical. (Fotocredit: Karen Scheffers)

Holly_brood_m

Holly Brood is Lisa

Holly Brood (Amsterdam, 1994) is een van de dochters van Herman en Xandra Brood. Ze zong in het koor van Kinderen voor Kinderen (2006) en Kinderen Zingen met Sterren (2008). In 2007-2008 was ze te zien in de Joop van de Ende musical Ciske de Rat. Speciaal voor Herman’s 65ste verjaardag neemt Holly in 2011 “samen” met haar vader de single When I Get Home op. In 2014 is ze een van de kandidaten van het TV-programma Holland’s Next Top Model.
Haar grote passie is dansen. Sinds haar 6e volgt ze danslessen bij Lucia Marthas. Momenteel zit ze in het 3e jaar van de HBO-dansopleiding aan het Lucia Marthas’ Institute for Performing Arts. In november 2014 was ze als danser te zien bij “Musicals in Concert” in het Ziggodome.

Yootha_m

Yootha Wong-Loi-Sing is Kim

Yootha Wong-Loi-Sing is zangeres en actrice. Ze maakt haar speelfilmdebuut in 2013 in Hoe Duur was de Suiker van Jean van de Velde, de openingsfilm van het Nederlands Film Festival. Voor haar hoofdrol als lijfslavin Mini-Mini in het 18e eeuwse Suriname, wordt ze genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Actrice. De gelijknamige vierdelige TV-serie wordt in 2014 op televisie uitgezonden met wekelijks bijna een miljoen kijkers. In 2015 is Yootha te zien in de speelfilms The Paradise Suite en Mannenharten 2, en op televisie in de Net5-serie Bagels en Bubbels, Zij hoort bij mij en binnenkort in het 2e seizoen van Heer & Meester. (Fotocredit: Janey van Ierland)

Jonas_m

Jonas de Vuyst is Peter

Jonas is geboren in Gent, heeft acteren gestudeerd aan het Conservatorium van Antwerpen en was te zien in de theaterstukken Walpurgis, De Tijd, Het Paleis en De Warme Winkel. Verder speelde hij in de TV-series De Ridder (seizoen 1 en 3), Vermist, Professor T en had hij een rol in de film Achter de Wolken.

Ferry_doedens_m

Ferry Doedens is Tim

Al op hele jonge leeftijd is duidelijk dat in Ferry Doedens een artistiek talent verscholen zit dat er vroeg of laat uit zal gaan komen. Zijn brede interesse in diverse disciplines binnen de artistieke sector heeft er inmiddels al voor gezorgd dat het jonge multi-talent de meest uiteenlopende dingen heeft ondernomen. Zo heeft hij meegedaan aan Idols, Kunst Theater en Media gestudeerd, in een boyband gezeten en is hij model. Sinds april 2009 speelt hij de rol van Lucas Sanders in Goede Tijden Slechte Tijden. Begin 2012 had hij een rol in de musical Wicked en was hij te zien als Bo Minti in de AVRO serie De Vier van Westwijk en de Verdwijning van Bo Monti. Verder heeft hij programma’s gepresenteerd op RTL4, meegedaan aan Expeditie Robinson en had hij een gastrol te pakken in de Amerikaanse soapserie The Bold & The Beautiful.

Kimberly_m

Kimberley Klaver is Ilse

Op haar 16e heeft Kimberley haar eerste hoofdrol te pakken als Marlous in de BNN-serie Cut!. Daarna volgde bij BNN Cutzomer! Naast haar studie Communicatie en Media speelt ze als tomboy Jamie een vaste rol in de serie Voetbalvrouwen. Snel daarna krijgt ze één van de hoofdrollen in de serie Spangas en kruipt ze vier seizoenen lang in de huid van Annabella.
Ondertussen is ze ook druk met presenteren voor Emma TV en tijdens haar afstuderen maakt ze een half jaar lang online items onder de noemer Que Paso voor de krant Spits! Na haar afstuderen volgt de film Spangas op Survival. Daarna speelt Kimberley in diverse TV-series zoals in Raveleijn, en schittert ze naast Johnny de Mol als de doorgedraaide Katja in de serie Crimi Clowns 1 en 2 en Crimi Clowns de movie. In 2014 is ze te bewonderen in de AVRO avonturenserie Atlas. Op het grote doek is ze o.a. te zien in Terug naar de kust en Verliefd op Ibiza.
Kimberley’s passies zijn o.a. reizen, televisie maken, spelen en schrijven. Zij schrijft dan ook maandelijks een column voor de Glamour over seks, love and other drugs.

Matrly_m

Marly van der Velden is Zoë

Vanaf kleins af aan danst Van der Velden en deed in 2003 als Latin danseres mee aan de Nederlandse kampioenschappen in de categorie debutanten-2. Op haar 14e jaar treedt zij al op in verschillende theaterproducties. Acteerervaring doet Marly op tijdens de acteerworkshops die ze volgt, en op de jeugdtheaterschool. Op TV is Marly te zien in de serie Het Glazen Huis. Op 17 jarige leeftijd maakt ze haar grote TV debuut in Goede Tijden Slechte Tijden. Sinds juni 2005 vertolkt ze de rol van Nina Sanders en tot op de dag van vandaag is zij een van de vaste gezichten van de succesvolle serie. In 2010 wordt Marly ambassadrice van Human Concern, een stichting die zich inzet voor een behandeling tegen eetstoornissen. Met haar inzet voor Human Concern hoopt zij vele mensen te kunnen helpen/steunen. In 2012 is Marly voor het eerst te zien op het witte doek. Zij speelt een van de hoofdrollen van de succesvolle feelgood movie Verliefd op Ibiza. In 2013 vervolgd met een van de hoofdrollen in de gelijknamige TV-serie.

Rutger_m

Rutger Vink is Rutger

Rutger Vink, beter bekend als Furtjuh, is een razend populaire vlogger. In 2012 begon hij met zijn vlogs, oorspronkelijk bedoeld als schoolproject, maar sindsdien is zijn hobby stevig uit de hand gelopen. Met zijn liedjes, parodieën, sketches en challenges heeft hij meer dan 165.000 volgers. Hij heeft 2 YouTube kanalen: Furtjuh en Rutger. Op Furtjuh plaatst hij iedere donderdag (Fursday) een positieve video waarin hij met zijn muzikale en creatieve talent alles uit de kast haalt. Op Rutger plaatst hij bonusvideo’s en filmt hij af en toe zijn dagelijkse leven. In april 2015 wint Rutger tijdens de VEED YouTube Awards twee grote prijzen, namelijk voor Beste Mannelijke YouTuber en Beste Comedy.

Diederik_m

Diederik Ebbinge is Hoofdcommissaris Stienstra

Diederik Ebbinge (1969) studeert in 1995 af aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam. Samen met Rutger de Bekker en Remko Vrijdag vormt hij De Vliegende Panters. In 1995 winnen ze de Wim Sonneveldprijs en sindsdien maken ze vier zeer succesvolle theaterprogramma’s: Sex (1995-1998), Hype (1998-2001), De Grote Drie (2001-2004) en Ebbinge, Vrijdag & De Bekker (2005-2008). Tussendoor maken ze twee goedgewaardeerde televisieseries voor De Vara: Daar Vliegende Panters (2001) en Daar Vliegende Panters II (2005). Met zijn filmdebuut Succes (2008) wint hij op het festival voor de korte film in Clermont-Ferrand in Frankrijk de Prix du Rire voor de meest komische film. In 2009 gevolgd door zijn dramafilm Gewoon Hans. In 2013 verrast hij met de film Matterhorn (scenario en regie). Op het Internationaal Film Festival Rotterdam wint de film de publieksprijs, waarna een zegetocht langs de internationale festivals volgt met diverse prijzen. In 2014 regisseert hij de familiefilm Kidnep. Als acteur was hij onder andere te zien in de films Hartenstraat, Toscaanse Bruiloft, Soof, Alles is familie, Bennie Stout, Iep!, Alles is Liefde, Fox Populi en de TV-series De co-assistent, Gooische Vrouwen, Toscane en Wildschut & De Vries. (Fotocredit: Bob Bronshoff)

Sanne_m

Sanne Langelaar is Agent Katja

Sanne studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie. Tijdens haar studie was ze te zien in de films All Stars 2 – Old Stars van Jean van de Velde en Alles is Familie van Joram Lürsen. Zij speelde in verschillende series zoals Welkom in de Gouden Eeuw, Goede Tijden Slechte Tijden, Heer & Meester, Verliefd op Ibiza, Start Up en Gouden Bergen.
Ook speelde zij de hoofdrol in de Net5 serie Dagboek van een callgirl. Sanne is te zien in de historische speelfilm Michiel de Ruyter, waarin ze de vrouwelijke hoofdrol vertolkt. Daarnaast zal zij dit jaar te zien zijn in de speelfilms Fake en Familieweekend. Momenteel is Sanne aan het draaien voor de speelfilm Of Ik Gek Ben, het regiedebuut van Frank Lammers. (Fotocredit: Bettiena Drukker)

David_m

David Lucieer is Agent Marcel

David Lucieer (1981) studeert in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.
Bij het Toneel Speelt staat David in De Geschiedenis van de Familie Avenier Deel 1 & 2. Bij Orkater speelt hij in Richard III en in Een Mond Vol Zand. In 2014 speelt hij Ashley Wilkes in Gejaagd Door de Wind onder regie van Madeleine Matzer. Afgelopen seizoen was David te zien in Minoes en komend seizoen speelt hij in Richard III bij Oostpool.
Naast zijn werk voor het theater speelt David ook regelmatig rollen in films en series. Zo is hij te zien in de speelfilm Verliefd op Ibiza en onder meer in de TV-series Den Uyl en de Affaire Lockheed, Dr. Deen en de biopic Johan, Logisch is Anders, over het leven van Johan Cruijff. David speelt de rol van Thijs in de populaire internetserie De Meisjes van Thijs. In de zomer van 2015 draait David de film Rokjesdag en de productie De Inspirator. Ook is David te horen in verschillende hoorspelen. (Fotocredit: Bettiena Drukker)

Frank_m

Frank Lammers is Rechercheur Van Velzen

Nadat Frank Lammers in 1995 afstudeert aan de Toneelschool Amsterdam speelt hij bij diverse theatergezelschappen, waaronder het RO Theater en het Noord Nederlands Toneel (NNT). Op televisie speelt hij hoofdrollen in o.a. All Stars en De Enclave. Voor deze laatste rol ontvangt hij in 2002 een Gouden Beeld. Hij schittert in films zoals Wilde Mossels, Polleke, Nachtrit, De marathon en De Bende van Oss. Voor zijn rol in Nachtrit ontvangt hij een Gouden Kalf. Op toneel was hij onder andere te zien in Onder Mannen waarvoor hij in 2001 een Arlecchino won (prijs voor beste ondersteunende rol). Naast Frank’s vele verschijningen op televisie en in speelfilms, schitterde hij ook nog als André Hazes in de musical Hij gelooft in mij, over de legendarische volkszanger. Begin 2015 was hij te zien als Michiel de Ruyter in het gelijknamige historische avonturenepos. In de film J. Kessels The Novel, de openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2015, speelt hij een van de twee hoofdrollen. Op dit moment werkt Frank aan zijn speelfilm-regiedebuut Of Ik Gek Ben.

Marie-louise_m

Marie-Louise Stheins is Maria van Dungen

Marie Louise Stheins (Breda, 21 januari 1957) is een Nederlands actrice.

Stheins studeerde in 1979 af aan de Toneelschool van Arnhem. Na het behalen van haar diploma, speelde ze lange tijd bij theatergezelschap De Paardenkathedraal. Later werd ze lid van het Nationale Toneel en Theater Malpertuis. In 2000 ontving Stheins een Theo d’Or voor haar rol in Reigen van Schnitzler. Bovendien is ze twee keer genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol en heeft zij naast de Theo d’Or de toneelkijkersprijs mogen ontvangen voor haar monoloog in Amanda.

Naast haar rollen bij toneelgezelschappen is Stheins regelmatig te zien op de televisie. Zo was ze te zien als koningin Beatrix in de miniserie Bernhard, Schavuit van Oranje. Eerder was ze te zien in onder andere Juliana, Keyzer & De Boer Advocaten, Baantjer en Oud Geld. Momenteel speelt Marie-Louise al drie seizoenen in de tv-serie De Fractie en is ze binnenkort te zien in de tv-serie Waldstille en P.

Naast haar rol in Sneekweek heeft Marie-Louise in verschillende andere speelfilms gespeeld, waaronder Dorsvloer vol confetti (Tallulah Schwab), Paradise Trips (Raf Reintjes), Daglicht (Diederik van Rooijen) en Schemer (Hanro Smitsman)
Marie-Louise is dus een echte allrounder!

Sneekweek_stills_reel02_01_ms Sneekweek_stills_reel03_03_ms Sneekweek_stills_reel05_05_ms
Sneekweek_stills_reel01_20_ms Sneekweek_stills_reel01_22_ms Sneekweek_stills_reel01_21_ms
_mg_4486p_ms _mg_4566p_ms _mg_4761p_ms
_mg_4626p_ms _mg_4877shopje_ms _mg_4900p_ms
_mg_4851p_ms _mg_4425p_ms Fd6_ms
_mg_4987p_ms Zeilen8_ms Fd2_ms
Zeilen12_ms _mg_4488p_ms K_steiger3_ms